جلسه دوم اخلاق تشکیلاتی ویژه خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس با حضور حجت الاسلام اسحاقی روز چهارشنبه 27 آبان در محل دفتر بسیج برگزار شد.
در ابتدای بحث ایشان به بیان این نکته پرداختندکه برای رسیدن به یک تشکیلات مناسب نیاز دارد که ما در مورد شش سرفصل بحث کنیم که اینها مقدمهای است برای بحث اصلی ما که اخلاق تشکیلاتی است.
این شش سر فصل شامل:
1-ضرورت کار جمعی
2-آفات کار جمعی که در این سرفصل اخلاق تشکیلاتی مطرح می شود
3-بایسته های کار جمعی
4- فواید کار جمعی
5-انواع کار جمعی
6-الگوی کار جمعی
ضرورت کارجمعی: در مورد این سرفصل هم از نگاه دینی و هم از نگاه عقل (که در اینجا اصلا دین هم مطرح نیست) به ضرورت کار جمعی پی برده می شود.
در نگاه دینی در جلسه قبل به تاریخچه تشکیلات از نگاه دین اشاره شد (قضیه هجرت پیامبر به مدینه و حضرت عیسی (ع) و یارانش ). همچنین در سوره عصر در آیه اخر خداوند متعال تواصی به حق و تواصی به صبر میکند که تواصی با توصیه فرق می کند.
در تواصی یک نفر حرف میزند و طرف مقابل توجه می کند و گوش میدهد که اهمیت کار جمعی را نشان میدهد.
ایشان در ادامه در مورد ضرورت کار جمعی به آیه آخر سوره آل عمران اشاره کردند: ( يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ)
اصبرو اشاره به صبر یک طرفه و صابرو اشاره به صبر دو طرفه دارد. که در اینجا نیز به اهمیت کار جمعی میرسیم، همچنین در این آیه تفاوت کار جمعی اسلامی و غربی نیز مشخص میگردد که غرب موارد اول را شاید داشته باشد ولی در اسلام تاکید میشود که تقوای الهی نیز باید رعایت گردد که این مورد در غرب مطرح نیست.
در آخر ایشان ضرورت کار جمعی از نگاه عقلا را مطرح فرمودند که در راستای این نگاه با توجه به اینکه برخی اهداف از لحاظ عقلی ضرورت میابد که جمعی انجام شود و نمیشود تنهایی این کارها را کرد از طرف دیگر برخی کارها خیلی سخت میشود که تنهایی انجام داد و یا در جمع کار سریعتر انجام میشود لذا از نظر عقلی نیز به ضرورت کار جمعی میرسیم. مثلا آمریکا در سال 1980 ،20خبرگزاری موجود بودهکه این تعداد الان به 5 عدد کاهش یافته است تا کارها هرچه بیشتر منسجم باشد.
تکلیف هفته : دوستان لطفا در راستای این 6 سر فصل تحقیق کنید و به این ایمیل تا روز یک شنبه بفرستید .